Liverpool verbijsterd door Toulouse, Brighton en Ajax

Het Liverpool van Jürgen Klopp staat nog steeds bovenaan het groepsklassement met negen punten, twee voorsprong op Toulouse, ondanks dat de VAR in de laatste minuut van de extra tijd een gelijkmaker ontzegde

In Europa League Groep E boekte Brighton & Hove Albion donderdag aanzienlijke vooruitgang in de knock-outrondes met een 2-0 overwinning op Ajax Amsterdam, terwijl Liverpool een onverwachte 3-2 tegenslag kreeg tegen het Franse Toulouse.

Hoewel de VAR Toulouse ervan weerhield een gelijkmaker te scoren in de laatste minuut van de verlenging, staat het Liverpool van Jürgen Klopp nog steeds op de eerste plaats in het groepsklassement met negen punten, twee meer dan Toulouse.

Verliezend team LASK versloeg Union Saint Gilloise, dat nog op de derde plaats stond in de groep, thuis met 3-1 en pakte daarmee hun eerste punt.

De kopbal van Joe Gomez uit een spelhervatting bezorgde Liverpool een prima start, maar hij belandde op de lat.

Na zesendertig minuten kwamen de gastheren op voorsprong dankzij een afgeweken doelpunt van Aron Donnum, die een actie op het middenveld onderschepte en in het strafschopgebied stormde. Thjis Dallinga verdubbelde in de achtenvijftigste minuut de voorsprong.

Een eigen doelpunt van Cristian Casseres bezorgde Liverpool in de 73e minuut een voorsprong van één doelpunt, maar drie minuten later bezorgde Frank Magri de thuisploeg opnieuw een voorsprong van twee doelpunten

Liverpool-startende middenvelder Luis Diaz werd negen minuten na de wedstrijd gewisseld door Diogo Jota omdat hij niet veel indruk maakte. Toen Jota het gebied in dribbelde en de bal in de benedenhoek van het net schoot, gaf hij het Premier League-team hoop.

Toen Jarell Quansah in de zevende minuut van de blessuretijd scoorde, dacht Liverpool een gelijkspel te hebben gered. Het doelpunt werd echter afgekeurd door de VAR omdat Alexis Mac Allister eerder in de wedstrijd had gehandbald.

De doelpunten van Ansu Fati en Simon Adingra brachten Brighton naar een overtuigende overwinning op Ajax, hun tweede overwinning in de campagne.

Na een kwartier scoorde Fati het eerste doelpunt door de bal in het net te leggen, en Adingra breidde de voorsprong in de drieënvijftigste minuut uit met een doelpunt van dichtbij.

In Groep H overleefde Bayer Leverkusen en bezegelde hun plek in de knock-outrondes met een spannende 1-0 overwinning tegen Qarabag.

Lucas Paqueta van West Ham scoorde een laat doelpunt en bezorgde zijn ploeg een 1-0 thuisoverwinning op Olympiakos Piraeus, terwijl ze de eerste plaats in Groep A behielden, terwijl Marseille met 2-0 won bij AEK Athene en zo eerste bleef in Groep B.

West Ham verloor twee weken geleden met 2-1 van de Griekse ploeg, maar door hun overwinning in het London Stadium kwamen ze op negen punten gelijk met de als tweede geplaatste Freiburg. Olympiakos staat derde met vier punten